Omgeving

De Brabantse Wal en Brabantse Waterlinie
De Brabantse wal is een hoge zandrug die globaal loopt van Ossendrecht tot Steenbergen. Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen en paardrijden. Je ziet dan bijzondere plant- en diersoorten en eet daarna heerlijk van eigen bodem. Dit gebied staat dan ook bekend om hun asperges en aardbeien. De Brabantse Wal is veel meer dan een prachtig natuurgebied. Dat vinden ze ook bij de provincie Noord-Brabant, die het daarom graag prominent op de kaart heeft gezet. Indien men meer informatie wil over de Brabantse wal is er meer informatie beschikbaar bij het VVV in Bergen op Zoom. Ook op internet, zie onderstaande link, kan men meer informatie over de Brabantse wal verkrijgen.
Ook is nabij de camping de Brabantse Linie te vinden. Een verdedigings bolwerk wat weer in ere hersteld wordt.

Bergen op Zoom
Bergen op Zoom is een van de mooiste steden in de omgeving. Vooral in de lente en zomer  maanden zijn er een groot aantal activiteiten te bespeuren. Deze leiden er toe  dat de binnenstad van Bergen op Zoom een gezellige sfeer uitstraalt. We denken hierbij aan de Bergse Koninginnendag markt, snuffelmarkt, braderie, de krabbefoor en nog vele andere activiteiten. Bergen op Zoom stamt uit de oudheid en veel van deze historie is dan ook  bewaard gebleven. Daardoor zijn er momenteel veel van deze historische monumenten, die in die tijd gebouwd zijn, te bezichtigen. Een van de oudste panden die de grote brand in 1397 overleefd hebben zijn Hotel De Draak en het naastgelegen pand De Olifant aan de Grote Markt.

Steenbergen
Het is ook zeker de moeite waard om de gemeente Steenbergen te bezoeken. In deze gemeente, liggend tegen de Brabantse Wal, kunt u genieten van de weidse uitzichten. Diverse fiets- en wandelroutes tonen u hoe schitterend de gemeente Steenbergen is met veel historische informatie en bezienswaardigheden. Steenbergen maakt onderdeel uit van het fietsrouteknooppuntensysteem en beschikt over eigen fietsroutes, zoals "De ronde van Groot Steenbergen". In de gemeente zijn 6 jachthavens die onderdeel uitmaken van de "staande mastroute" die over de binnenwateren van het IJselmeer naar Zeeland voert. Wat cultuur en historie betreft geven de molens "de Assumburg" en "de Vos" met het molenmuseum een beeld hoe Steenbergen  was in vroeger tijden. In het A.M. de Jongmuseum in Nieuw-Vossemeer vertelt Merijntje Gijzen de historie. Ook het sluizencomplex Benedensas in De Heen is zeker een bezoekje waard. Om even uit te rusten en wat te eten of drinken, is er een ruim aanbod van restaurants en cafés.

Halsteren
Halsteren komt reeds in de 13e eeuw voor als 'Halchterth'. Deze naam komt waarschijnlijk van een oude galgenplaats, waarbij Halch verwijst naar een hals. Volgens een andere theorie zou de naam afkomstig zijn uit het Latijn en een verbastering zijn van "Alta Terra" , Hoge Land en zou verwijzen naar de ligging op de Brabantse Wal. Het dorp Halsteren is vooral ontstaan als turfstekersdorp. Momenteel is Halsteren een gezellig dorp met een leuke, vooral lange, winkelstraat. Diverse restaurants en cafés zorgen ervoor dat de inwendige mens verwend kan worden. Ook Halsteren is een onderdeel van het fietsrouteknooppuntensysteem waardoor de historische plekjes per fiets bekeken kunnen worden.  De Sint-Martinuskerk met koor uit 1457, opgetrokken op een 14e-eeuws muurwerk en ingebouwde toren uit de 14e eeuw.  Zo zijn er nog meer historische plekjes die zeker de moeite waard zijn om te gaan bezichtigen. Het tuincentrum gelegen aan de Halsterseweg 65a, een van de grootste van Nederland, is zeker een bezoekje waard.

Alle genoemde "evenementen" liggen op loop en/of fietsafstand van de camping.

Antwerpen
Ook Antwerpen ligt op een half uur rijden (met de auto) van de camping.

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen en de belangrijkste havenstad van België. Daarnaast is Antwerpen onder Nederlandse toeristen ook één van de populairste steden voor een dagje of een weekendje weg. Tijdens de drukste dagen lopen er soms wel tienduizenden Nederlanders rond in de straten van Antwerpen. Vooral tijdens de jaarlijks kerstmarkt kan het erg druk zijn in Antwerpen en dan met name in het weekeinde.
De populariteit van Antwerpen zit hem in een zeer groot aantal facetten, die niet één twee drie samen te vatten zijn. Feit is dat de stad veel te bieden heeft en zelden verveelt. Hoewel de taal vrijwel hetzelfde is, ben je toch in het buitenland. Het maakt niet uit met welk doel je Antwerpen bezoekt. Op de een of andere manier weet de stad je altijd weer te pakken en te verbazen. Zeker als je je openstelt voor de onbekende plekken en probeert Antwerpen te ervaren in plaats van te bezoeken

Om onze website optimaal te laten functioneren maken wij gebruik van cookies. U geeft ons toestemming als u Ok drukt.   Ok